fallback

Поне 13 души са загинали при торнадо в Мексико

Междувременно най-малко трима души са починали при наводненията в Тексас

26.05.2015 | 12:47 Автор: Ирина Георгиева

Поне 13 души са загинали, след като торнадо удари северния мексикански град Сиудад Акуна, предаде BBC. В града са отворени седем временни убежища, където настаняват хората, останали без покрив.

Торнадото в Сиудад Акуна е от четвърта категория. То е  продължило само 6 секунди, но за това кратко време е успяло да нанесе сериозни щети. 

Стотици къщи са пострадали или напълно унищожени в мексиканския щат Коауила де Сарагоса, който граничи с американския щат Тексас.

Губернаторът на Коауила де Сарагоса Рубен Морейра, който посети засегнатите райони съобщи, че 10-ма възрастни и три деца са загинали, а едно бебе е в неизвестност.

"Около 150 души са откарани в болницата." - допълни Морейра.

Властите твърдят, че повече от 1000 домове са пострадали след бурята. Изцяло са унищожени над 50 автомобила.

Междувременно в американския щат Тексас е имало големи наводнения, с трима загинали и 12 изчезнали. Възможно е броят на жертвите да нарасне.

Губернаторът на американския щат Тексас Грег Абът заяви, че наводненията, които отнеха живота на най-малко трима души, са най-големите в историята на щата. Той сравни внезапно придошлите води с цунами, а местните власти предупредиха, че язовир в природен парк може да прелее. По думите му обявено е бедствено положение в 24 окръга на държавата.

Разрушени са стотици къщи вследствие на наводненията.

 

 

 

fallback
Още от Свят
fallback