Затруднени спасителни операции в Непал

Санджули Кунуар от World Vision за затруднените спасителни операции в Непал след второто разрушително земетресение

13.05.2015 | 15:21 Редактор: Виктория Крумова
Затруднени спасителни операции в Непал

Ришаад Саламат, Bloomberg: Какви са последните новини от Непал, Санджули?

Санджули Кунуар, World Vision, Катманду: Беше и все още е много страшно след вчерашното голямо земетресение. Сега хората са пред домовете си. През нощта повечето бяха навън, защото ги е страх да стоят вътре. Хората са много уплашени, защото вторичните трусове всяваха още страх във всички.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Разбира се, говорихме за това след голямото земетресение преди две седмици. Имаме ли идея как е в околните райони?

Санджули Кунуар, World Vision, Катманду: Да. Много райони отново бяха засегнати и имаше места, където хората пострадаха много тежко и със сигурност това ще се отрази на спасителните действия. Хората все още се нуждаят от толкова много неща и това ще се окаже крачка назад.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Разкажи ни за спасителните операции и помощта, две седмици по-късно и доколкото второто земетресение ви връща назад? Или е прекалено рано да се каже?

Още по темата

Санджули Кунуар, World Vision, Катманду: Спасителни операции се провеждат, но заради вчерашното земетресение дейността на World Vision бeше прекратена, ще започнем работа отново след няколко часа. Но, да, ще бъде трудно дори и за други организации, защото вторичните трудове предизвикват трудности за достигането до някои места и дори хуманитарните работници са изплашени.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Имаме още малко време. Кой е основният приоритет за момента?

Санджули Кунуар, World Vision, Катманду: Основният ни приоритет е да достигнем до 100 000 деца и семейства в засегнатите райони и да им помогнем за дългосрочното им възстановяване. Но вторичните трусове застрашават живота ни и хората и се надявам, че в следващите дни ще успеем да стигнем до тях.