fallback

Газпром е поръчал да започне работата по строителството на Турски поток

Saipem очаква това разпореждане от 1 декември 2014 г.

09.05.2015 | 10:04 Автор: Ирина Георгиева

Газпром е дал инструкции да започне работа по строителството на газопровода Турски поток, съобщи италианската компания подизпълнител Saipem, цитирана от ТАСС.

Saipem очаква това разпореждане от 1 декември 2014 г., когато руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия се отказва от реализацията на проекта Южен поток и пристъпва към реализацията на Турски поток.

За разлика от предишния проект, който предвиждаше изграждане на инфраструктури в Европа, Турски поток се ограничава до строителството на тръбопровод по дъното на Черно море и газоразпределителен център на границата между Турция и Гърция. Цялата останала инфраструктура европейските клиенти на Газпром трябва да построят сами.

Saipem съобщи, че е получила уведомление за възобновяване на работата по договора и трябва да започне работа по морския участък на газопровода в Черно море.

По-рано шефът на Газпром Алексей Милер бе заявил, че полагането на тръбите може да започне в петък и че въвеждането на в експлоатация на газопровода Турски поток е планирано за декември 2016 г.

fallback
Още от Свят
fallback