Руски завод спира производството на Peugeot, Citroеn и Mitsubishi

Решението е свързано с понижаване на търсенето и сложната ситуация на автомобилния пазар, посочват от компанията в Калуга

27.04.2015 | 09:59 Редактор: Мариета Иванова
Руски завод спира производството на Peugeot, Citroеn и Mitsubishi
Руски завод спира производството на Peugeot, Citroеn и Mitsubishi

Заводът на "ПСМА Рус" в руския град Калуга от понеделник- 27 април 2015, спира производството на автомобили  с марката Peugeot, Citroеn и Mitsubishi, предава ТАСС, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на компанията.

„В условията на сложната ситуация на руския автомобилен пазар и последващия спад на търсенето, калужеския завод "ПСМА Рус" спира производството на моделите Citroеn C4 Седан и Peugeot 408  за периода от 27 април до 10 юли 2015,“ посочват от компанията, като подчертават, че служителите ще получат съответстващо възнаграждение.

До 12 май е спряна и производствената линия в завода на седани под бранда на Mitsubishi. В завода се сглобяват два модела на SUV Mitsubishi Outlander и Mitsubishi Pajero Sport.

От началото на март в калужеския завод започна сглобяването на обновения  Mitsubishi Outlander- модел на 2016. В руските шоуруми новите кросоувъри са се появили през април.

Както беше съобщено по-рано на 31 март са били прекратени 100 трудови договора на служители, като причината за това е изтичане на срока им на действие, предава ТАСС.

Още новини и ревюта на автомобили може да видите в рубриката на предаваето Колела.