България е най-евтината дестинации за лятна почивка в Европа

Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща

24.04.2015 | 12:54 Редактор: Мартина Ганчева
България е най-евтината дестинации  за лятна почивка в Европа

България e най-евтината дестинации за лятна почивка в Европа и през тази година. Това показва проучване, изготвено от британската пощенска служба и публикувано на страниците на Daily Mail. За сравнение между различните предложения британската пощенска служба използва въображаема кошница с типични за ваканцията покупки.

"България може и да не е най-популярното място, което ви изниква в ума за лятна почивка, но това може да се промени, след като тя бе обявена за най-евтина дестинация в Европа." - пише Daily Mail.

Резултатите от проучването Барометър за цените на почивките показват, че българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка.

Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 лири стерлинги, което е с 13,6% по-малко от миналата година. Ниските цени се дължат на ниското ниво на валутните курсове. Второто място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 лири стерлинги, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4% спрямо миналата година до 65,70 лири стерлинги.

В другия край на скалата е най-скъпият курорт - Соренто в южната част на Италия. Тук всичко излиза три пъти по-скъпо от България.