fallback

Известия: Русия отряза 41 държави от банковата си система

20.04.2015 | 17:32 Автор: Мартина Ганчева

Банковите операции в Русия с 41 държави, сред които и България, ще бъдат следени от финансовото разузнаване, написа вестник „Известия“. Изданието пише, че мярката е в отговор на санкциите, въведени от Запада срещу Русия. Службата за финансов мониторинг опроверга информацията.

Според регулатора информацията, която е била качена на сайта на службата, не е изтълкувана правилно.

„Тя не се отнася за банките, които не подлежат на контрол от страна на службата за мониторинг“, обясняват от организацията.

По-рано през деня вестник „Известия“ съобщи, че руската служба за финансов мониторинг е задължила банките да я информират за операции на физически лица и компании, регистрирани в страни, които прилагат санкции срещу Русия.

Медията твърди, че черния списък включва 41 държави. България фигурира в него по два критерия - санкции и специални икономически мерки. Ако руските банки не информират незабавно финансовото разузнаване за операциите на техни клиенти от съответните държави, включени в черния списък, кредитните институции могат да бъдат обвинени за незаконни финансови операции. Крайната мярка е отнемане на лиценза, отбелязва „Известия“. 

 

fallback
Още от Свят
fallback