fallback

Храната като изкуство

20.04.2015 | 17:23 Автор: Мартина Ганчева

Мисълта на Хипократ “Ние сме това, което ядем!” е стара колкото света, но е изключително актуална. Изложба в Милано представя храната през последните 150 години. Експозицията завладява не само зрението, а всички сетива. 

 

Музеят "Триенале ди Милано" събира всевъзможни храни, специалитети и даже творения на изкуството от 1851 г. досега, които хората са слагали в чиниите си. Изложбата е разгърната на площ от 7 000 квадратни метра и се разпростира в 15 стаи. Едно истинско пътуване във времето. Тук ще видите къща от хляб, хотдог за спане. А миризмата на кафето и кадифеното топене на шоколада ще усетите чрез мултимедия.

Консервната супа на Анди Уорхол, дубликат на кухня във военен лагер от Втората световна война и дори картина с готвач на известния импресионист Клод Моне – всички са тук. На куратора му отнема три години да издири или да вземе назаем над 2000 фрагмента, които могат да бъдат видени в музея в Милано. Изложбата е отворена до 1 ноември.

 

fallback
Още от Свят
fallback