Ранд Пол също се пробва в надпреварата за Белия Дом

Коментар Джон Хейлеман и Марк Халперин за телевизия Bloomberg

08.04.2015 | 17:26 Редактор: Георги Стоянов
Ранд Пол също се пробва в надпреварата за Белия Дом

Джон Хейлеман: Някои анализатори може да кажат, че Ранд Пол няма шансове да стане президент и точно за тях той има послание от някой, който му е доста близък. Един гласоподавател от Кентъки, който припомня, как Ранд Пол е бил избран в Сената – гласоподавател, който се казва Кейли Ашби Пол - неговата съпруга.

Още по темата

Кейли Ашби Пол, съпруга на сенатор Ранд Пол: Първата атака беше когато той ми каза, знаеш ли, всички казват, че имам по-малко от 10% шанс да спечеля предварителните избори.

Аз обаче го чух да говори тази нощ в Fountain Square Park и изведнъж разбрах със сигурност и яснота, която понякога имаме в живота си… просто знаех, погледнах го в очите и казах – ако го направиш, ще спечелиш. Знаех го.

Марк Халперин: След това впечатляващо представяне на Кейли Пол след речта на сенатор Пол аз се добрах до него и го попитах, как оценява изявата на жена си.

Сенатор, как смятате, че госпожа Пол се справи с речта си?

Сенатор Ранд Пол, Лусвил, Кентъки:

Тя беше страхотна. Страхувам се, че е доста по-добра от мен самия.

Марк Халперин: Тя репетира ли много? Вие успяхте ли да гледате речта й?

Сенатор Ранд Пол: Слушах я.

Марк Халперин: Какво очаквате от нея да направи, за да ви помогне да спечелите?

Сенатор Ранд Пол: Надявам се още от същото.

Марк Халперин: Така че той очаква още от същото. Tя стартира своя собствена обиколка през следващите дни.

И тя има доста по-голямо влияние в сравнение с някои от останалите половинки на 16-те или повече кандидата, които за сега се очертават.

Моят въпрос към теб е Кейли Пол тайно оръжие ли е или вече не толкова тайно в кампанията на Ранд Пол?

Джон Хейлеман: Тя вече не е никаква тайна след като я гледахме днес. Мисля, че много хора я видяха за първи път. Както в страната, така и в партията.

Тя изигра голяма роля в кампанията му за сенатор. Снима се в доста видеа и реклами за него. Тя беше много уверена днес.

Хората, които я видяха на сцената сега, разбират колко важен актив за всеки кандидат може да бъде една наистина солидна половинка.

Днес тя наистина изглежда много повече като актив, отколкото като пасив.

Марк Халперин: Да, с изключение на Уилям Джеферсън Клинтън не мисля че има друга половинка, която се е включила в надпреварата и която може да изнесе реч като тази, която чухме днес.

Тя не беше супер самоуверена. Ако той се окаже избраникът на републиканската партия, тя ще трябва да се изяви и на конвенцията.

Речта обаче беше силна, а на него му трябва повече от всичко останало някой, който го обича и който може да свидетелства пред страната за това, с какво голямо сърце е Ранд Пол.

Защото той не е особено добър в това да разкрива сърцето си. Днес тя свидетелства за него по много силен начин и ние ще видим още от това, сигурен съм.

Джон Хейлеман: Да, според мен не трябва да сме много сурови към нея. Бих казал,ако тя успя да говори сега при това с такава увереност, тя ще се справи и пред конвенцията на републиканската партия.

За жена, която прави своя дебют на националната сцена – първият път, когато се изправя пред повече от 50 – 60 или 200 души,  тя беше доста уверена, като се има предвид, че това е дебют.

Марк Халперин: На 100% съм съгласен. Всичко което исках да кажа е, че все още не е на нивото на Мишел Обама, но тя беше много силна днес и привържениците на Пол са на седмото небе.