fallback

Белият дом празнува с великденски яйца, баскетбол и танци

07.04.2015 | 11:44 Автор: Красимир Кирев

Американският президент Барак Обама игра баскетбол и тенис, първата дама Мишел Обама танцува на голяма сцена, а хиляди граждани на Вашингтон се включиха в традиционното състезание за търкаляне на великденски яйца на моравата пред Белия дом. Така семейство Обама отбеляза великденските празници.

За 137-ми път американски президент беше домакин на великденски тържества. Традицията, започната през 1878 г. беше отбелязана от 35 хил. души, които бяха поканени в околностите на Белия дом. Част от тях имаха възможност да се включат в празничните инициативи рамо до рамо с Обама и семейството му.

Поп групата iD4GIRLS изпълни националния химн на САЩ, след което Мишел Обама обяви комбинацията на великденските тържества с петата годишнина от началото на нейната фитнес инициатива "Let's Move".  

"За тези от вас, които не знаят за предизвикателството „Дай ми 5“ – това е забавен начин в цялата страна да отбележим петата годишнина  на "Let's Move". Съветваме всички американци да следват нашите  принципи за здравословен живот – 5 подскока за гимнастика, 5 зеленчука в менюто и много танци. След това пуснете предизвикателството си към някого в Инстаграм. Бионсе вече го направи. Mайкъл Страхан също..."

След състезанието за търкаляне на великденски яйца, имаше песни, разказване на приказки.

 

fallback
Още от Свят
fallback