fallback

Германия била в черния списък на ЕС заради нарушения на правилата на въздухоплаването

05.04.2015 | 12:57 Автор: Теодора Георгиева

Германия била в черния списък на Европейския съюз заради нарушения на правилата на въздухоплаването. Европейската агенция за авиационна безопасност е констатирала слабости в гражданската авиация на Германия месеци преди тежката катастрофа на Airbus А320 на компания Germanwings, който се разби във френските Алпи и при която загинаха 150 души.

В съобщение на вестник Уолстрийт Джърнал се казва, че представители на Европейския съюз са посочили, че при германските контролни органи по безопасност на въздушното движение е имало хроничен дефицит на кадри, което би могло да се отрази негативно върху провеждането на задълбочени медицински прегледи на екипажите. През 2011 година Германия е попаднала в черния списък на Европейския съюз във връзка с нарушения във въздухоплаването. Властите във водещата европейска икономика обаче обещали, че ще отстранят недостатъците и страната била извадена от списъка.

Междувременно, в хода на инспекциите се установило, че не всички слабости са били отстранени. Говорителка на Федералната служба по авиацията каза, че такива проверки на Европейската агенция за авиационна безопасност има по няколко годишно. По думите й германският авиорегулатор е отговорил на едноцифрен брой критики, които са му били отправени при извършените проверки, и сега отговорите се анализират от европейския авиорегулатор.

 

fallback
Още от Свят
fallback