fallback

Лукашенко за руската политика и Путин

Интервю на Райън Чилкот с президента на Беларус за телевизия Bloomberg

02.04.2015 | 16:50 Автор: Георги Стоянов

Александър Лукашенко, президент на Беларус: Има много хора в Русия, които имат имперско мислене и не гледат на Беларус като на нищо друго освен като на една северозападна провинция.  

Но ние имаме конкретен отговор на това. Ние няма да бъдем просто една северозападна провинция, но също така и никога няма да влезем в конфликт с Русия.

Още по темата

Ние сме хора и аз включвам в това число и Украйна, които имаме един корен. Според мен конфликтът в Украйна беше положителен за Русия, ако може така да се изразим, в това че Русия вече е убедена, че в модерния свят е опасно да се завладяват територии със сила.

Нещо повече. Невъзможно е. Повтарям това отново. Който дойде срещу нас с меч, ще умре от меч.

Ние ще се бием срещу европейци, американци и руснаци, срещу всеки, който си е поставил за цел да завземе това парче земя, където трябва да живеят хората на Беларус.

Райън Чилкот: Познавате Владимир Путин. Какво иска руският президент?

Александър Лукашенко: Знаете ли, може да ви разочаровам, но често на запад се повтаря, че Путин иска да възстанови някаква империя. И така нататък.

Той е различен човек. Той не би се опитвал да възстанови империя, но ако някой се заиграе с тях прекалено много и започне да размахва пръст на Русия, тогава Русия, не само Путин, те имат такава менталност, ще отговорят с оръжие. Така че с Русия трябва да внимаваме.

fallback
Още от Свят
fallback