fallback

Лукашенко за войната в Украйна и ситуацията в Беларус

Интервю на Райън Чилкот с президента на Беларус за телевизия Bloomberg

02.04.2015 | 16:44 Автор: Георги Стоянов

Александър Лукашенко, президент на Беларус: Всички си мислят, че Крим и Украйна и всичко, което се случи там, е добре дошло за Лукашенко.

Още по темата

Райън Чилкот: Да, наистина, опозицията в Беларус казва, че историята с Крим е подарък за вас, защото хората сега се страхуват – казват си - оставете Лукашенко, ние се притесняваме за това, дали изобщо ще имаме страна.

Александър Лукашенко: Това е цинично. Знаете ли, ние няма да загубим страната си заради Крим. Може да изгубим страната си само, ако имаме неадекватна политика.

Да, Беларус се намира в трудна ситуация, в която трябва да премислям хиляди пъти преди да направя и най-малката крачка, за да не загубя страната.

Радвам се че опозицията мисли така. Така те демонстрират, че не могат да вземат властта в Беларус и да удържат страната цяла.

Бих бил доволен, ако опозицията не се опита да вземе властта. Ако не можете да задържите страната цяла, не се опитвайте да управлявате.

Не се опитвайте да поемете тази отговорност. Цинично е да предполагате, че ситуацията в Крим и Украйна е добре дошла за мен. Как може това да е вярно.

Просто хората в Беларус започнаха да разбират и ценят стабилността и мира над всичко останало.

Хората в Беларус знаят от доста време, че страната ни трябва да е стабилна и че мирът е основният приоритет.

Всичко останало може да си го купим. Може би ще сме малко по-бедни от останалите.

Нямаме много ресурси, за да сме толкова богати, но ще живеем в мирна страна, където децата и възрастните хора няма да умират от шрапнели и куршуми.

 

fallback
Още от Свят
fallback