fallback

Преговорите за иранската ядрена програма може да продължат до 3 април

Шестте делегации се готвят за среща с Иран, на която да продължи разработването на финалното споразумение

02.04.2015 | 16:31 Автор: Ирина Георгиева

Преговорите между Иран и шестте големи сили в Лозана може да продължат до 3 април, заяви Али Акбар Салехи, председател на Иранската организация за атомна енергия, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

В отговор на въпрос на журналисти дали са решени всички спорни въпроси Салехи каза: "Не бързайте". По-рано Салехи съобщи пред медиите, че е постигнат успех и се вижда светлина в тунела. Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф обаче заяви, че все още няма споразумение, припомня ТАСС.

На преговорите в Лозана се състояха и двустранни срещи на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини с държавния секретар на САЩ Джон Кери и иранския външен министър Джавад Зариф. Преди това се състоя координационна среща между министри и ръководители на делегации от страните от "шесторката" (петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия), на която Иран не присъстваше.

Следобед шестте делегации се готвят за поредната среща с Иран, на която да продължи разработването на текста на финалното споразумение, съобщи ТАСС. Страните се надяват да обявят на 2 април успешното постигане на споразумение.

/Снимка: Twitter John Kerry/

fallback
Още от Свят
fallback