fallback

Кристиан Шулц: Лейбъристите нямат доверието на бизнеса

Коментар на Кристиан Шулц, главен икономист на Berenberg за телевизия Bloomberg от Лондон

31.03.2015 | 16:11 Автор: Георги Стоянов

Фокусът е интересен, лейбъристката партия избраха Лондон, за да стартират кампанията си. Всъщност те се опитват не само да се борят с неравенството, но и да спечелят подкрепата на бизнеса.

Кристиан Шулц: Да, мисля че именно в това лейбъристите изостават от останалите партии най-много. 

Още по темата

Доверието, което хората могат или немогат да им имат по отношение на икономическите им планове.

Те трябва да убедят хората, че имат какво да предложат на бизнесите и тук, разбира се, стои въпросът за ЕС - да отправите това послание, особено в град, където отношенията с ЕС имат най-голяма роля, това, разбира се, е доста находчиво.

Но мислите ли, че Ед Милибанд наистина разбира бизнеса, защото както ти каза, изглежда че фокусът за лейбъристката партия в момента са торите - те предлагат референдум – това е лошо за бизнеса, гласувайте за нас. Те трябва да излязат с конкретен план, който наистина да представи техните политики за това, как възнамеряват да успокоят страховете на бизнеса.

Кристиан Шулц: Абсолютно. В детайлите на икономическия план на лейбъристите има много моменти, които ви карат да се замислите те наистина разбират ли от какво бизнесът има нужда?

Разбират ли, че бизнесът иска по-малко бюрокрация, а не повече, разбират ли, че бизнесът иска данъчни облекчения, за да може да е по-конкурентен на европейско и международно ниво?

Мисля, че по отношение на тези въпроси Милибанд трябва да направи повече, за да ни убеди. Просто много от политиките им не са добри за бизнеса.

fallback
Още от Свят
fallback