fallback

Самолет на Air Canada излезе от пистата

Няма сериозно пострадали

29.03.2015 | 10:19 Автор: Ирина Георгиева

Airbus 320 на Air Canada излезе от пистата при кацане на летището в Халифакс, съобщиха от авиокомпанията.

Всичките 132 пътници на борда на Airbus A320 са напуснали самолета. 22 от тях са откарани в болница за наблюдение и лечение на леки наранявания.

Полет AC624 на Air Canada от Торонто за Халифакс пристигна малко след полунощ на 29 март 2015. Пилотът е докладвал, че е ударил електрически стълб след кацането.

Множество полети от Халифакс са били отменени. По време на кацането видимостта е била лоша, а в района е имало много сняг.

"Самолетът е направил лошо приземяване." - потвърди Питър Спъруей, говорител на летището Станфийлд в Халифакс.

/Графика: Flightradar24/

Самолет на Air Canada, изпълняващ полет от Торонто за Халифакс излезе от пистата при кацане на летище  Stanfield International Airport в Халифакс рано сутринта на 29 март 2015, съобщи CBC News.

23 души са приети в болница с наранявания, които не застрашават живота им.

Полет AC624 „се приземи твърдо и излезе от пистата“ към 00:35 местно време след полунощ, съобщи Питър Спъруей, говорител на летището в Халифакс.

 

„В момента имаме леко ранени. Нищо, което да е животозастрашаващо“, каза говорителят.

На борда е имало 133 пътници и петима души екипаж. Официалните власти съобщават, че само 16 души са пострадали при инцидента.

Спъруей каза, че случаят не е катастрофа, защото самолетът е бил под контрол.

Летището в Халифакс бе затворено, направени бяха промени в трафика.

Електрозахранването бе изключено за около час. Местният доставчик Nova Scotia Power потвърди с туит в 02:12, че електрозахранването е възстановено.

Един от пътниците, Ренди Хол каза, че самолетът е кръжал над летището поне 30 минути в очакване на добро време за кацане. При снижаване видели „силен блясък“, казва той за CBC News.

Една от непотвърдените хипотези за инцидента е удар на самолета в електропровод.

fallback
Още от Свят
fallback