fallback

Лубиц: Един ден светът ще знае името ми

Това е казал помощник-пилотът в разговор с бившата си приятелка

28.03.2015 | 12:17 Автор: Красимир Кирев

Един ден целият свят ще знае името ми – това е казал помощник-пилотът на катастрофиралия самолет във френските Алпи Андреас Лубиц, в разговор с бившата си приятелка. Пред вестник Bild, тя разкрива намеренията на Лубиц да „преобърне“ системата, без да уточнява какво има предвид. По думите й, ако наистина Лубиц преднамерено е разбил самолета, най-вероятната причина за това е наличието на здравословни проблеми, които биха му попречили да сбъдне голямата си мечта – да стане пилот на Lufthansa.

26-годишната стюардеса Мария лети в екип с Андреас Лубиц по различни европейски дестинации в продължение на 5 месеца миналата година. Тогава те имат и романтична връзка.

Пред Bild, тя разказва, че веднага след новината за катастрофата се е сетила за думите на Лубиц. Пред нея той казва: Един ден ще направя нещо, което ще преобърне системата, всеки ще научи името ми и ще го запомни. Тогава стюардесата не им обръща голямо внимание и не знае какво точно означават.

Мария дори разкрива, че причина за тяхната раздяла е все по-сериозните психични проблеми на Лубиц.  Той често е сънувал кошмари и се е събуждал, крещейки „Падаме - падаме надолу“.

„Той не говореше много за здравословните си проблеми. Просто казваше, че се подлага на психиатрично лечение“, разказва бившата приятелка на Лубиц.

Френските медии пък съобщиха, че помощник-пилотът на самолета е познавал добре района на катастрофата. Много парапланеристи разказват, че са го виждали там и за летели заедно, добавяйки че той е бил възхитен от Алпите.

 

fallback
Още от Свят
fallback