fallback

Камерън и Милибанд в тв сблъсък преди изборите

27.03.2015 | 12:44 Автор: Мартина Ганчева

Борис Джонсън е фаворит за поста премиер на Великобритания. Това показват най-новите социологически проучвания на Острова. Междувременно настоящият министър-председател Дейвид Камерън спечели първия телевизионен дебат преди изборите през май. Съперник на Камерън беше Ед Милибанд. 

По време на словесния сблъсък лидерът на лейбъристите определи евентуалното напускане на Великобритания от ЕС като катастрофа. На въпрос  дали лейбъристите ще подкрепят провеждането на подобен референдум, Милибанд отговори:„Това едва ли ще се случи. Ние трябва да бъдем страна, гледаща навън“.

От своя страна Камерън потвърди намерението на консерваторите референдумът да бъде организиран.

''Има някои добри аспекти, но има и твърде много неща, които влудяват хората. Те виждат, че ЕС се меси твърди много в държавните дела. Опитва се да властва твърде много и мисля, че се нуждаем от нова сделка с Европа. Искаме да сме в Европа заради търговията и сътрудничеството. Искаме общ пазар, какъвто ни беше обещаван през всичките тези години, но не искаме да сме част от по-близък съюз от този"

Камерън сподели, че е застанал начело на държавата в труден момент и за пореден път каза, че не планира да се кандидатира за трети мандат.

 

fallback
Още от Свят
fallback