fallback

Наводненията в Чили не застрашават българите в региона

26.03.2015 | 16:18 Автор: Теодора Георгиева

Обстановката в района на наводнението в пустинята Атакама в Чили постепенно се нормализира. Всички наши сънародници, които се намират в региона, са добре. От българското Министерство на външните работи съобщават, че те са по домовете си и очакват отводняването, за да се върнат на работа.

От Министерство на външните работи информират, че няма паника, а на българите, които се намират в чилийската пустиня Атакама, са им осигурени храна и стоки от първа необходимост. От благоевградската фирма „Хирдоенергийна компания“, към която работят нашите сънародници коментират, че са в постоянен контакт с тях.

 

"Хората са на сухо, на топло, така че бедстващи ..нашите хора имат връзка с всички хора абсолютно и всички хора в Чили имат интернет и са във връзка със своите близки", коментира Иван Чапов - собственик на "Хидроенергийна компания".

През последните два дни поройните дъждове предизвикаха наводнения в пустинята Атакама, която се намира в северната част на Чили. Природното бедствие затвори пътища. Електроснабдяването на хиляди домакинства беше преустановено. Двама души са загинали в крайбрежния град Чанарал. Най-малко 24 души са пострадали. Правителството обяви бедствено положение. Затворени са два гранични пункта с Аржентина, а полетите от и за регионалната столица Копиапо са отменени.

 

fallback
Още от Свят
fallback