Дилма Русеф обеща резултати в борбата с корупцията

Русеф не мисли за оставка и ще се бори за решаването на икономическите проблеми на страната

17.03.2015 | 09:14 Редактор: Красимир Кирев
Дилма Русеф обеща резултати в борбата с корупцията

Бразилското правителство ще изкорени корупцията в държавата. Това обещание даде президентът на страната Дилма Русеф в отговор на масовите демонстрации срещу нея в неделя. Тогава над милион души излязоха на улиците и поискаха отстраняването й от власт.

Дилма Русеф заяви,че корупцията не е нищо ново за южноамериканската страна и тя не се е появила с началото на нейното управление. Държавният глава призна, че порочните практики, в това число и данъчните измами, са както в държавния, така и в частния сектор и посочи оръжието срещу престъпниците – наличието на правови институции.
Тя проведе извънредна среща с вицепрезидента Мишел Темер и девет министри от кабинета.

"Едно от исканията на демонстрантите, както в петък, така и в неделя е борба с корупцията и безнаказаността. Всички ние сме съгласни с това искане на хората. Имаме убеждението и нагласата да вземем необходимите мерки,з а да се преборим с тях!", каза Дилма Русеф.

Тя даде ясно да се разбере, че не мисли за оставка и ще се бори за решаването на икономическите проблеми на страната. Ясно е откъде трябва да започне – прозрачността на разследването на корупционния скандал с държавната компания Петробрас. Дори разкритията на прокуратурата да са неудобни за политиците – като това, че компанията е финансирала предизборната кампания на Работническата партия на Дилма Русеф.