fallback

Година след анексирането на Крим местният бизнес признава, че среща проблеми

В документален филм над 2 часа Путин споделя, че лично е ръководил операцията по анексирането

16.03.2015 | 20:42 Автор: Мариета Иванова

Още по темата

Година след анексирането на Крим бизнесът на полуострова признава, че има проблем в изпълнението на дейността си. Това стана ясно от коментара на кореспондента в Москва Васко Михайлов. Той посочва, че банките все още не функционират.

„Единствената връзка с Русия е фериботна и на практика полуостровът остава отрязан”, коментира Михайлов. Той посочи, че доходите на чиновниците и пенсионерите действително са се увеличили след анексирането на Крим.

Михайлов коментира и излъчения по руския телевизионен канал Русия 1 документален филм „Крим. Пътят към Родината". Той подчерта, че на лентата Путин споделя, че лично е ръководил операцията по анексиране на Крим.

„В него се съдържат доста неизвестни действия – и най-вече как е бил евакуиран Янукович от Украйна,” коментира още Михайлов. Той допълни, че друг неясен момент е как се е случило доброволното предаване на близо 20-хилядната украинска армия на Крим.

 Михайлов коментира още, че действително Путин активно присъства в обществения живот на страната и отсъствието му в последните дни е било необичайно. По думите му обаче тиражираните версии за отсъствието на руския президент са показали какви са страховете и желанията на Запада.

 

fallback
Още от Свят
fallback