Путин се появи, стяга армията

16.03.2015 | 18:16 Редактор: Мартина Ганчева
Путин се появи, стяга армията

Рано тази сутрин руският президент Владимир Путин заповяда да се приведат в бойна готовност Северния флот и част от руските военно-въздушни сили. Държавният глава се аргументира с новите предизвикателства и заплахи за военната сигурност. Това е първата изява на президента за последните 10 дни. „Путин се появи с гръм и трясък“, написаха руските медии.

Ученията ще продължат шест дни, а в тях ще участват 38 хиляди военни, около 3 500 единици военна техника, бойни кораби, подводници и авиация. Случайно или не, днес и украинският премиер Арсений Яценюк заяви на заседание на Върховната рада, че въоръжените сили на страната трябва да бъдат приведени в пълна бойна готовност.

Не тази новина обаче беше в центъра на днешната публична поява на руския президент Владимир Путин. Държавният глава прие в Константиновския дворец край Санкт Петербург киргизстанския си колега. Срещата започна два часа по-късно от предвиденото и това стана пореден повод за спекулации.

"Владимир Владимирович току що ме разходи с кола около двореца. Той беше зад волана. Така че не бива да има повече слухове, коментира  Алмазбек Атамбаев, президент на Киргизстан.

На свой ред Путин коментира, че би било скучно без клюки. 

62-годишният руски държавник последно беше видян на 5 март на пресконференция с италианския премиер Матео Ренци. Миналата седмица той отмени серия от планирани събития, включително посещение в Казахстан и подписване на договор за съюз с Южна Осетия.