fallback

Кремъл пусна снимки с Путин, опровергавайки слуховете за проблеми

13.03.2015 | 16:35

/Снимка: Кремъл - Владимир Путин се среща с председателя на Върховния съд Вячеслав Лебедев/

 

Още по темата

Редица големи международни и много по-малки национални медии, главно англоезични, разпространяват цял ден съмнения за здравословното състояние на руския президент Владимир Путин.

Руската държавна агенция РИА Новости цитира експерти, според които слуховете се разпространяват целенасочено и не са верни.

Основание за слуховете е фактът, че планираната за тази седмица среща на президентите на Русия, Казахстан и Беларус е била отложена, а самият Владимир Путин не е бил виждан от 5 март 2015.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи за Bloomberg, че президентът на Русия е в абсолютно добро здраве.

 

"Мога само да отбележа оживлението на преувеличенията в социалните мрежи и в медиите, което говори за две неща. Първо за огромнат ароля, която играе Путин не само за Русия, но и за целия свят. Иначе на кого щеше да му е интересно.

От друга страна това говори за някои илюзии, че ако нещо се случи с Путин, Русия незабавно ще смени избрания път и ще забрави всичко, свързано с него и ще се откаже от всичко, постигнато з апоследните 15г.", каза Валерий Фьодоров, директор на руския държавен Център за проучване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

 

Проследявайки Туитър акаунта на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков обаче, може да се забележи, че на 11 март той е отказвал коментар на здравословното състояние на Путин.

На 13 март вече твърди, че здравето на Путин "е наред".

Следобед на 13 март съобщи, че ще гледа филма "Крим. Пътят към родината" заедно "с всички руснаци".

 

Следобед на 13 март 2015 Кремъл пусна серия от снимки с президента Путин.

Три снимки показват, че в петък 13 март Путин е приел председателя на Върховния съд на Русия, съобщи Кремъл.

Държавният ТВ канал Русия 24 също излъчи видеорепортаж от срещата.

 

 

 

fallback
Още от Свят
fallback