fallback

Двама полицаи са ранени при стрелба по време на протест във Фъргюсън

12.03.2015 | 12:18 Автор: Теодора Георгиева

Двама полицаи са ранени при стрелба по време на протест. Демонстрацията се проведе броени часове, след като началникът на полицията на Фъргюсън Томас Джаксън подаде оставка. Причината за оттеглянето му от поста е критичен федерален доклад, в който се казва, че полицията в града е предубедена към чернокожите.

 

Единият от полицаите е ранен в главата, а другият в рамото. И двамата се лекуват в местна болница. Демонстрацията е започнала мирно, но по-късно служители за борба с безредиците се опитали да разпръснат протестиращите. Най-малко двама души са задържани. Мнозина се разбягали. Така относително спокойния протест се превръща в сцена на хаос. Противоречива е информацията относно стрелеца.

Някои демонстранти споделят, че той се е намирал сред множеството от хора, а според други е бил на върха на хълма. Началникът на полицейското управление във Фъргюсън Томас Джаксън е последният от поредицата длъжностни лица, които се оттеглят от поста си след разпространен от Министерството на правосъдието на Съединените щати доклад, в който бяха идентифицирани расистки злоупотреби в полицейското управление и общинския съд. Във Фъргюсън миналото лято бял полицай застреля невъоръжен цветнокож младеж и това породи вълна от протести.

 

fallback
Още от Свят
fallback