11 души липсват след като американски военен хеликоптер катастрофира във Флорида, САЩ

Хеликоптерът е паднал по време на обучение

11.03.2015 | 16:56 Редактор: Ирина Георгиева
11 души липсват след като американски военен хеликоптер катастрофира във Флорида, САЩ

Започнало е издирването на седем морски пехотинци и четирима войници, след като хеликоптерът им е паднал по време на тренировка във Флорида, САЩ, съобщава BBC.

Катастрофата е станала близо до Пенсакола по време на нощно тренировъчно обучение във военновъздушната база Eglin. 

Говорителят на базата Анди Боурланд заяви, че военният хеликоптер е излетял от близкото летище в Дестин. Той е обявен за изчезнал около 20:30 местно време, а отломки от машината са открити малко по-късно.

По време на изслушване във Вашингтон на 11 март, американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че "всички наши мисли и молитви са насочени към военните и техните семейства, а операцията по издирването и спасяването продължава".

Мъгла направи издирването на хеликоптера UH-60, известен още като Black Hawk, още по-трудно.

Неназовани военни длъжностни лица заявиха пред американски медии, че всички 11 членове на екипажа, са обявени за починали. Говорителят на Eglin заяви, че човешки останки са "изхвърлени на брега", но длъжностните лица все още твърдят, че мисията по тяхното издирване продължава.

Вторият хеликоптер, който участваше в рутинната тренировъчна мисия, се върна безопасно. Плажа, водата и залива осигуряват идеално място за обучение за всички военни клонове.

Пехотинците са били част от специална група за операции с база в Camp Lejeune, Северна Каролина. Останалите войници са били част от Националната гвардейска част, базирана в Hammond, Луизиана. Имената им няма да се публикуват, докато роднините не бъдат уведомени.