BBC свали от ефир водещия на Top Gear Джереми Кларксън

Официалната причина е "спречкване" с продуцентите

11.03.2015 | 10:24 Редактор: Красимир Кирев
BBC свали от ефир водещия на Top Gear Джереми Кларксън

BBC обяви, че сваля от ефир водещият на най-популярното предаване за автомобили в света Top Gear. Джереми Кларксън вече имаше последно предупреждение от медията след расистко изказване миналата година.

В официално изявление, BBC съобщи, че вече заснетите епизоди от последния сезон на предаването, което се излъчва в повече от 200 държави  няма да бъдат излъчени в неделя. Медията съобщава още, че никой друг от членовете на екипа не е наказан.

Джерами Кларксън, който е близък приятел на британския премиер Дейвид Камерън, превърна Top Gear в хит, смесвайки страстта си към автомобилите, не винаги остроумните шеги и понякога вулгарните забележки, които често ядосват благотворителни и природозащитни организации,  велосипедисти и пешеходци.

Иначе проблемите, които Кларксън създава не са рядкост. Миналата година той обиди чернокожите в с реплика, рецитирайки традиционната английска рима за броене Eeny, Meeny, Miny, Moe.

Няколко месеца по късно той предизвика дипломатически скандал между Великобритания и Аржентина когато екипът на Top Gear беше изгонен от страната. Причината беше, че журналистите снимаха епизод с Porsche 928 GT с регистрационен номер H982 FKL. Връзката с Фокландския конфликт от 1982 г, когато двете държави са в състояние на война за 10 седмици, е очевидна...