Хилари Клинтън се извини за личния e-mail

Мотивът за използването му - по-голямо удобство

11.03.2015 | 10:06 Редактор:
Хилари Клинтън се извини за личния e-mail
Хилари Клинтън се извини за личния e-mail

Бившият държавен секретар на САЩ и бъдещ кандидат за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън призна грешката си, че е използвала личен e-mail в професионалната си кореспонденция.

Клинтън заяви, че съжалява за действията си и осъзнава, че би било по-правилно да използва служебна електронна поща и отделен телефон. Тя обаче изтъкна, че в по-голямата си част комуникацията й е била със служители, използващи правителствени e-mail – което дава прозрачност на разменените писма. Републиканците са на друго мнение. Те смятат, че Клинтън укрива някои съобщения.

"Общият брой на писмата е 60 хил. – входящите и изходящите.  Около половината от тях са свързани с работа и вече са на разположение на Държавния департамент. Другите са лични. Те няма да бъдат споделени, защото това е мое решение. Всеки служител на правителството носи отговорност да определи кои са служебни и кои лични", коментира Клинтън.


Бившият държавен секретар посочи, че скандалът няма да се отрази негативно на евентуалната кампания за президентските избори. „Вярвам, че американските граждани изграждат позицията си на базата на политики и факти. Аз направих всичко възможно за прозрачност по въпроса с електронната поща“, посочва Клинтън.