Фалстарт за Хилари Клинтън в предизборната надпревара

Републиканците реагираха на новината, че е използвала личен e-mail, когато е била държавен секретар

04.03.2015 | 12:28 Редактор:
Фалстарт за Хилари Клинтън в предизборната надпревара
Фалстарт за Хилари Клинтън в предизборната надпревара

Републиканската партия в САЩ обвини бившия държавен секретар и бъдещ кандидат на демократите за президент Хилари Клинтън, че е нарушила федералните закони, използвайки личен e-mail в работата й като топ дипломат на страната. Това стана след като вестник Ню Йорк Таймс публикува новината. От държавния департамент, който е получил над 55 хил. страници от личната кореспонденция на Хилари Клинтън увериха, че тя не е скрила нито едно писмо или документ..

Републиканците остро разкритикуваха Държавния департамент, че не е разкрил информацията по-рано. Конгресменът Трей Гоуди изрази предположения, че в писмата се крие важна информация около атаката срещу американското консулство в Бенгази, при която загинаха четирима души.
 

"Въпреки нападките от онези, които твърдят, че всички въпроси около случилото се в Бенгази вече имат своя отговор, разкритието, че секретарят Клинтън е използвала лични имейли дава поводи за съмнение. Държавният департамент така и не сподели цялата информация от Бенагзи с всички комитети", посочва Гоуди.

 

Демократите бяха хванати неподготвени и до момента не са реагирали, за да защитят своя бъдещ кандидат за държавен глава. В това време Клинтън взе участие в  благотворителна гала вечер във Вашингтон и провокира гражданите с думите:


"През живота си човек има възможност да взима милиони решения. Някои от тях обаче са много, много големи – като това да се кандидатираш за президент!"

В момента демократите обсъждат възможността да изтеглят началото на предизборната кампания на Хилари Клинтън още през април или май.