Видеозаписи от охранителни камери показват снегорин, попречил да се види убийството на Немцов

01.03.2015 | 19:49 Редактор: Теодора Георгиева
Видеозаписи от охранителни камери показват снегорин, попречил да се види убийството на Немцов

Руска телевизия публикува запис от камерата, която е заснела убийството на Борис Немцов. От него става ясно, че точно в момента на откриване на огън е преминал снегорин, който скрива разстрела на Немцов.

По данни на полицията автомобилът на убийците е бил с регистрационни номера от Северна Осетия. Следователите анализират кадрите от камерата за видеонаблюдение, но записът е с лошо качество. На кадрите се вижда, че в 23:30 Борис Немцов минава по моста, а убиецът го дебне. В момента обаче, в който той открива огън, преминава снегорин. След това убиецът сяда в колата и бързо изчезва. Свидетели описват пред разследващите органи външността на извършителя на убийството.

Според информацията става въпрос за мъж с ръст 170-175 сантиметра и тъмнокос. Следствието обяви награда от 3 милиона рубли за нова ценна информация за убийците на опозиционера.

Междувременно часове преди да бъде застрелян Немцов е дал интервю за радио Ехото на Русия. В него той насърчава за провеждането на пролетния марш на 1 март, чиято цел според него е да се настоява за реформи.

"Ние вярваме, че за да се определи ред в страната и да се преодолее кризата са необходими важни политически промени, а именно провеждането на честни избори, премахване на цензурата, за да се спре с пропагандата на лъжи, които преобърнаха с главата надолу манталитета на руския народ.Имаме нужда от политически реформи. Когато цялата власт е концентрирана в ръцете на един човек и когато този човек управлява вечно, всичко ще завърши с абсолютна катастрофа".

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че руският опозиционер Борис Немцов е възнамерявал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това всъщност е и една от възможните версии, по която работи следствието.