Путин: Русия винаги ще намери адекватен отговор на всякакъв натиск идващ отвън

21.02.2015 | 13:32 Редактор: Теодора Георгиева
Путин: Русия винаги ще намери адекватен  отговор на всякакъв натиск идващ отвън

Русия винаги ще намери адекватен отговор на всякакъв натиск идващ отвън. Това заяви руският държавен глава Владимир Путин по време на гала вечеря в навечерието на празника Ден на защитника на отечеството, който се отбелязва на 23-ти февруари и почита паметта на тези, които са служили във въоръжените сили. Путин подчерта, че никой не трябва да има никакви илюзии, че може да постигне военно превъзходство над Русия.

 

Владимир Путин акцентира, че руските войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, съгласувано, професионално и смело при изпълнението на задачите си, както се полага на една боеспособна армия, която цени своите традиции. Според Путин в страната е направено много през последните години, за да се подобри ефективността на военната администрация.

Той отбеляза, че на 9 май светът ще чества 70 години от края на Втората световна война. „Това е една свята дата за нас, за руския народ, за съветската армия, която направи решителен принос за победата срещу нацизма“, заяви Путин. Бившият съветски съюз е загубил 26 милиона души през Втората световна война, като повече от половината от жертвите са цивилни.

Денят на защитника на отечеството в Русия се празнува на 23 февруари. На тази дата се отдава почит на тези, които служат или са служили в армията. Празникът често е наричан Ден на мъжете, като аналог на Международния ден на жената.