fallback

Сняг в Близкия изток

20.02.2015 | 19:57 Автор: Теодора Георгиева

Нетипична гледка в Близкия изток. Снежна пелена покри израелската пустиня. Сняг заваля и в някои части на Западния бряг, след като през Близкия изток премина студен атмосферен фронт.

Снежната буря причини затварянето на пътища от и към Ерусалим, както и образуването на рядко срещана бяла покривка в израелската пустиня, съобщават световните агенции. В Ерусалим снежната покривка достигна 25 сантиметра, като се очаква тя да се увеличи.

В града са отменени учебните занятия и са затворени детските градини. В някои населени места е спрян общественият транспорт. Силният снеговалеж над Ерусалим беше посрещнат от властите като природно бедствие, а от населението като рядък празник. На много места жителите излязоха да се радват на природното чудо и да си правят снежни човеци.

Сняг вали и на Западния бряг. Булдозери почистват блокираните от сняг градски улици. В някои населени места силната буря е прекъснала електрозахранването. Метеоролозите прогнозират, че снеговалежът ще продължи и тази нощ. Сняг вали от вчера и в Ливан и Сирия, а днес парализира по-голямата част от улиците в йорданската столица Аман.

 

fallback
Още от Свят
fallback