Феерия от ритми на карнавала в Рио де Жанейро

15.02.2015 | 14:38 Редактор:
Феерия от ритми на карнавала в Рио де Жанейро
Феерия от ритми на карнавала в Рио де Жанейро

Карнавалните шествия по прочутия самбодром на карнавала в Рио де Жанейро продължават с пълна сила.

15 самба училища се състезават за правото следващата година да мерят сили в елитната група. По традиция всяко училище по самба пресъздава исторически или митологичен сюжет чрез своите песни, танци и костюми. Някои от танцувалните школи пресъздават дори митични мотиви. Участниците дефилират пред многохилядна екзалтирана публика.


"Когато ви дадат зелена светлина в началото, чуете звука от рога  и чуете първите ритми, това е толкова удовлетворяващо, вълнението е огромно. Има толкова много щастие, този карнавал е изключителна наслада за сърцето и душата", заявява барабанистът Карлос Фелипе.


Ангела да Силва, която е сред по-възрастните участници споделя, че вълнението до голяма степен е свързано с конкуренцията.

"Когато излизам на самбодрома, плача, смея се и съм толкова щастлива. Самбата е любов, ние заставаме редом до големите шампиони", коментира Ангела да Силва.


Карнавалът в Рио де Жанейро е чакан с нетърпение от бразилците. Чрез него те демонстрират умението си да празнуват и да забравят проблемите си, които тази година са свързани с икономическата криза, сушата и корупционни скандали.