fallback

Канадските власти са предотвратили атентат в Халифакс

14.02.2015 | 12:10 Автор: Лъчезар Вълев

Канадската полиция е предотвратила терористичен акт, при който въоръжена група е планирала да открие стрелба на обществено място в град Халифакс. По време на спецакцията са били задържани общо трима души. Подробностите от Лъчезар Вълев......+++...++

Видео

Нападенеито било подготвено от 19-годишент канадец и 23-годишна американка. Тяхната цел била да открият стрелба на обществено място в източния канадски град Халифакс на 14 февруари с цел убиване на максимално много хора, след което да се самоубият.

Браян Бренън, офицер от полицията в Нова Скотия:

Според събраната информация 19-годишен младеж от Тимбърли и 23-годишно момиче от Женева, щата Илинойс са се снабдили с огнестрелни оръжия. Уликите сочат, че в готвеното нападение са замесени също две момчета на 20 и 17 години от Халифакс и Кол Харбър.

Канадските власти са задържали заподозряното момиче, както и единият от съучастниците й. Те били арестувани на летището в Халифакс без да окажат съпротива. По-късно при специалната операция е бил арестуван и третият заподозрян, а четвъртият замесен в атаката е бил открит мъртъв в дома си.

Все още не са ясни мотивите за готвеното нападение. Властите потвърдиха, че нападателите нямат връзка с никакви ислямистки групировки. Канадският министър на обществената сигурност Стивън Блейни поздрави властите за бързата реакция, довела до предотвратяване на масови убийства.

 

 

 

 

fallback
Още от Свят
fallback