fallback

Владимир Путин заплаши САЩ и съюзниците им с ответни мерки

Русия обмисля как да отговори на възможните удари на Украйна с оръжия с голям обсег

27.10.2024 | 12:10 Автор: Толя Стоянова

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че Москва ще използва "редица ответни мерки", ако САЩ и съюзниците им от НАТО позволят на Украйна да използва западни оръжия с голям обсег за нанасяне на удари по територията на Русия, предаде Ройтерс, като се позова на изявление пред руска телевизия и журналиста Павел Зарубин, разпространено от телевизионния водещ в Telegram.

"Руското министерство на отбраната обмисля как да отговори на възможните удари с оръжия с голям обсег на руска територия, то ще предложи редица ответни мерки", каза Путин пред руската държавна телевизия.

Той бе запитан дали страните от НАТО са се вслушали в предишните му изявления, че подобен ход ще въвлече страни, които снабдяват Киев с ракети с голям обсег, директно във войната.

"Те не са ми казали нищо за това, но се надявам, че са чули. Защото, разбира се, ние ще трябва да вземем някои решения и за себе си", обясни руският президент, цитиран от БТА.

Путин уточни, че е рано да се говори точно как, кога и къде ще отговори Русия, но Москва ще трябва да реагира по подходящ начин, ако бъде разрешено използването на оръжия с голям обсег.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback