fallback

Расте броят на жертвите на руската ракетна атака в Днипро

Местните власти съобщават за петима загинали

27.10.2024 | 10:55 Автор: Вяра Димова

Увеличават се жертвите на руската ракетна атака, която порази жилищни сгради и болницата "Мечников" в централно-източния град Днипро късно на 25 октомври. Петима души са убити, а 21 са ранени, според украинските власти.

Под развалините е намерено тяло на мъж, което увеличава броя на загиналите на петима души, съобщи губернаторът на Днипропетровск Серхий Лисак. Сред 21-те ранени в момента в болница са настанени 7 души, като едно 17-годишно момче е в тежко състояние.

Полицай, съпругата му и двете му дъщери са били затрупани под развалините на сградата си след нападението. Докато по-малката му дъщеря е била спасена, съпругата и по-голямата му дъщеря са загинали, според Националната полиция. При нападението са повредени 13 жилищни сгради, 2 къщи и болницата "Мечников", която е ключова болница за лечение на войници, претърпели някои от най-тежките наранявания на фронтовата линия.

"Тази война, която продължава вече трета година, има само един виновник - Москва. Ето защо трябва да се окаже достатъчно силен натиск върху агресора, за да се наложи прекратяване на терора и войната. Траен мир и сигурност се постигат само чрез сила и решителност", заяви президентът Володимир Зеленски, осъждайки нападението, цитиран от БГНЕС.

Местните информационни източници посочват, че няколко удара са били насочени към различни райони в града.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback