fallback

Володимир Зеленски пак подкани съюзниците на Украйна да засилят натиска към Русия

Липсата на по-категорични решения подбужда Путин да инвестира още в терор, каза украинският президент

27.10.2024 | 07:42 Автор: Елеонора Танева

Серията руски атаки, отнели живота на цивилни граждани, сред които и деца, станаха причина украинският президент Володимир Зеленски да отправи нов призив към основните съюзници на Киев да засилят натиска върху Москва, предаде Ройтерс.

Във вечерното си видеообръщение държавният глава каза, че атаките са показали, че Русия е "решена да продължи агресията си".

"Това са условия, при които липсата на по-категорични решения от страна на партньорите в подкрепа на Украйна само подбужда Путин да инвестира още в терор. Светът може да спре ескалацията на войната. Но за това са нужни дела, а не само думи", каза украинският президент. 

Спасителни екипи в град Днипро в Средна Украйна завършиха вчера спасително-издирвателните си операции, след като при руски ракетни нападения бяха убити пет души, включително дете, а над 20 бяха ранени.

Зеленски нееднократно призоваваше западните съюзници на Украйна през последните седмици да засилят доставките на оръжия с голям обсег и системи за противовъздушна отбрана, за да може да защити градовете си, информира БТА.

Киев поиска разрешение от съюзниците и да използва оръжията с голям обсег срещу цели дълбоко на руска територия.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback