Български изселници в Истанбул: Милеем за родината си и искаме бъдеще за близките ни

Депутатите трябва да мислят повече за хората, настояха сънародниците ни в Турция

26.10.2024 | 19:00 Редактор:

Най-много секции зад граница по традиция има в Турция. Този път обаче в част от тях липсват достатъчно членове на секционни комисии. Около 100 души се наложи да пътуват днес от България, за да попълнят бройката.

В деня за размисъл българските изселници в Турция казват, че на прага на седмите подред избори сега е ред на политиците да помислят за хората.

"Хората се отчаяха, гледаме да ги информираме, че изборите са важни за тях, трябва да има стабилно правителство, което да ни изкара от тази криза", заяви Джеват Гюнеш.

По думите му, демокрацията е в това да упражниш правото си на глас, за да имат бъдеще близките им в България. 

В Истанбул, където живеят близо 1 млн. български изселници, хората са със смесени чувства, но с отношение към ситуацията в България.

Проблемите на изселниците не са един или два

"Това е нашата земя искам и в България да бъда като в Турция, не втора ръка", коментира Гюлен.

Българските изселници признават, че политическата ситуация и липсата на редовен кабинет водят до все по-ниската избирателната активност, която по думите им, трябва да е ясен знак за политиците.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева. 


2
0 rate up comment rate down comment 0
FUB
преди 1 ден
"Това е нашата земя искам и в България да бъда като в Турция, не втора ръка"Нещо ми се губи идеята, че това е вашата земя. Стой си където си първа ръка и не фалшифицирай изборните резултати в България! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 ден
Аз пък не искам в България да е като в Турция. Сигнализирай за неуместен коментар