fallback

СЗО: Нямаме връзка с последната работеща болница в северната част на Газа

Стотици пациенти и персонал са задържани там

25.10.2024 | 21:06 Автор: Беатрис Младжова

Изгубена е връзка с последната функционираща болница в северната част на Газа, съобщи Световната здравна организация, цитирана от AFP.

Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че стотици пациенти и персонал са задържани в болница "Камал Адван".

"След съобщенията от тази сутрин за нахлуване в болница "Камал Адван" в северната част на Газа, загубихме връзка с персонала там. Това развитие на събитията е дълбоко обезпокоително, като се има предвид броят на обслужваните пациенти и на хората, които се подслоняват там", заяви ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус в X.

Тедрос заяви, че СЗО и партньорските агенции са достигнали до болницата вечерта на 23 октомври и са успели да прехвърлят 23 пациенти и 26 болногледачи в главната болница "Ал-Шифа" на палестинската територия, предаде БГНЕС.

"Болница "Камал Адван" е препълнена с близо 200 пациенти - постоянен поток от ужасяващи травматични случаи. Тя е пълна и със стотици хора, търсещи подслон. Достъпът до болниците в Газа става невероятно труден и излага персонала ни на ненужна опасност", заяви Тедрос.

Той призова за незабавно прекратяване на огъня и защита на болниците, пациентите, здравните специалисти и хуманитарните работници.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback