Володимир Зеленски: До дни Русия изпраща севернокорейски войски на фронта

Украинският лидер настоя за международен натиск върху Кремъл и Пхенян

25.10.2024 | 14:56 Редактор:
Ескалираща стъпка от страна на Русия.
Ескалираща стъпка от страна на Русия.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия може да изпрати севернокорейски войски в битка още на 27 октомври. Той призова за международен натиск върху Кремъл и Пхенян, предаде АФП.

"По данни на разузнаването на 27-28 октомври Русия за първи път ще използва севернокорейски военни в бойни зони", написа украинският лидер в социалните мрежи.

Зеленски призова за оказване на "осезаем натиск" върху Русия и Северна Корея, пише БГНЕС.

През вчерашния ден руският президент Владимир Путин не отрече, че войски от Северна Корея са били разположени в Русия. А Съединените щати обявиха, че имат доказателства, че Пхенян е преместил войници за потенциално използване в Украйна.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ммм..... да
преди 2 дни
Евроатлантическите ценности повеляват, че : едни имат право на всичко, а други - са длъжни да бъдат обслужващ персонал на " цивилизования свят". Даже родната евроатлантическа общност твърди, че не разбира какво лошо има в това да си слуга на НАТО и се чуди и мае защо Путин просто не разруши РФ, както Горбачов СССР и не поднесе нейните ресурси на US корпорациите ? Ако българските евроценностни приватизатори управляваха Русия, досега да е разпродадена и оглозгана. Как няма за хулят Путин? Завист Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Не че нещо
преди 2 дни
Ама нека Зеленски да каже колко и.з.мет от цял свят се бие против Русия на страната на Укро Вермахта ? Само поляците са над 10 хиляди...американци канадци французи германци и т.н. Нали не си мислите че това са обикновени цивилни граждани решили да отидат на Източния фронт. Разбира се това са добре обучени НАТО спец части. И какъв е проблема войски на Северна Корея да помагат на Русия ? Значи за Украйна може а за Русия не !? Сигнализирай за неуместен коментар