Най-малко 20 души са загинали при поредна израелска атака срещу Газа

Армията на Израел съобщи, че петима войници са убити в Южен Ливан

25.10.2024 | 11:21 Редактор:
Израелската армия твърди, че бойците на ''Хамас'' се прегрупират там
Израелската армия твърди, че бойците на ''Хамас'' се прегрупират там

Агенцията за гражданска защита на Газа заяви, че най-малко 20 души са загинали при израелски въздушни удари по две къщи тази сутрин в Хан Юнис, който е главният южен град на територията.

Според говорителя на агенцията Махмуд Басал, четиринадесет души са били убити при удар по дома на семейство Ал-Фара, а други шестима са загинали при отделен въздушен удар, предаде АФП.

Медици от медицинския комплекс "Насър" са потвърдили смъртните случаи в дома на семейство Ал-Фара и обявили имената на загиналите.

Военните съобщиха, че "няколко терористи са елиминирани от въздуха и на земята" в Южна Газа.

Докато израелските сили продължават да действат на територията на Газа, в последните седмици виждаме интензифициране на въздушните и наземните атаки в северната част на територията. Израелската армия твърди, че бойците на "Хамас" се прегрупират там.

По-рано израелската армия съобщи, че петима войници са убити, а други двама са тежко ранени при сражения в Южен Ливан, предаде БГНЕС.

Войниците са "паднали по време на сраженията в Южен Ливан" предишния ден, се казва в изявление на армията, с което общият брой на израелските войници, загинали в Ливан, става 32 от началото на сухопътната операция на 30 септември.

Снимка: БГНЕС