Най-малко 40 загинали във Филипините след тропическа буря (+СНИМКИ)

Има заклещени хора по покривите на домовете им

25.10.2024 | 08:53 Редактор:
Тами взе жертви и нанесе големи щети.
Тами взе жертви и нанесе големи щети.

Във Филипините се борят с тежки наводнения. Спасителни екипи се опитват да стигнат до жителите, които все още са заклещени на покривите на домовете си. Тропическата буря "Тами" се е отдалечила към морето, след като уби най-малко 40 души.

Десетки хиляди са останали разселени, след като са избягали от наводненията, предизвикани от проливен дъжд. В някои райони са се изсипали валежи, равняващи се на два месеца само за два дни, предаде АФП.

"Много хора са все още заклещени на покривите на домовете си и молят за помощ. Надяваме се, че наводненията ще отслабнат, тъй като дъждовете спряха", заяви Андре Дизон, директор на полицията в силно засегнатия регион Бикол.

Градовете Нага и Легаспи съобщиха за "много жертви, но не сме имали възможността да стигнем до там все още", пише БГНЕС.

В провинция Батангас, южно от столицата Манила, полицейският сержант Нелсън Кабузо каза, че шест неидентифицирани тела са били намерени в село Сампалок.

"Вчера (24 октомври) районът беше засегнат от внезапно наводнение. Нашите хора все още са там, за да проверят дали има други жертви", посочи той.

Снимки: БГНЕС