Дмитрий Медведев: Поляците затварят консулството ни и си търсят проблеми

"През 20-те години справедливостта беше бърза за пратениците на вражеските страни", написа зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия

24.10.2024 | 16:17 Редактор:
Руското консулство в Познан работи от 1946 г. с прекъсване през 1948-1960 г.
Руското консулство в Познан работи от 1946 г. с прекъсване през 1948-1960 г.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира затварянето на руското генерално консулство в Познан от Полша, като припомни практиката на "бързо правосъдие" за посланици от вражески страни и убийството на германския посланик Вилхелм фон Мирбах в Москва през 1918 г.

"Тези поляци си търсят проблемите, затварят ни консулството и мислят да изгонят нашия посланик", написа Медведев в социалната мрежа Х.

"През 20-те години справедливостта беше бърза за пратениците на вражеските страни Николай Андреев, Яков Блюмкин и бедният германски посланик фон Мирбах", допълва Медведев, цитиран от "Труд".

Руското консулство в Познан работи от 1946 г. с прекъсване през 1948-1960 г. На 22 октомври полското външно министерство реши да закрие мисията и да експулсира нейния персонал. Руското външно министерство обеща пропорционален и адекватен отговор, като нарече решението на Варшава проява на ширеща се русофобия.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Реалист
преди 1 ден
Освен да лаят друго не могат. По международното право ....да закриеш мисия си е суверенна работа на държавата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
К.Николов
преди 1 ден
... Който търси ... намира. Сигнализирай за неуместен коментар