Израел уби най-малко 17 души при удар по училище-приют

Десетки са ранените

24.10.2024 | 16:02 Редактор:
Хиляди разселени хора се бяха приютили в училището.
Хиляди разселени хора се бяха приютили в училището.

Най-малко 17 души са загинали, а десетки са ранени след израелски удар срещу училище, превърнато в приют. То се намира в централния район на "Нусейрат" в палестинската територия.

Междувременно израелската армия обяви, че е поразила бойци на "Хамас". Броят на жертвите е бил потвърден от болница "Ал-Ауда", която твърди, че училището е било поразено от въздушен удар.

"Хиляди разселени хора се бяха приютили в училището, повечето от тях деца и жени", се казва в изявление на медийната служба на правителството на "Хамас".

Целта - бойци на "Хамас"

От ЦАХАЛ съобщиха, че са се прицелили в бойци на "Хамас", когато са атакували училището, информира БГНЕС.

Израелските военновъздушни сили "извършиха удар срещу терористите от "Хамас", които са действали в команден и контролен център в района на "Нусейрат", които са се намирали в училището. Командният и контролен център… е използван от терористите да планират и извършват терористични атаки срещу войски на ЦАХАЛ (израелската армия) и срещу държавата Израел", заявиха военните.

През последните месеци израелските сили нанесоха удари срещу няколко училища, превърнати в приюти в цяла Газа. Те настояват, че ударите са били насочени срещу бойци на "Хамас".

Снимка: БГНЕС