"Фашистът" Доналд Тръмп поведе с 2% на Камала Харис в борбата за Белия дом

Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за сигурността на САЩ, заяви вицепрезидентът

24.10.2024 | 08:14 Редактор:

Кандидатът на Републиканската партия на предстоящите президентски избори в САЩ - Доналд Тръмп, води с 47 на 45 процента по решения за гласуване срещу опонента си от Демократическата партия и настоящ вицепрезидент Камала Харис, предаде Ройтерс, като се позова на публикуваните снощи резултати от социологическо проучване на американския в. "Уолстрийт джърнъл".

Основният ден за произвеждане на изборите за президент на САЩ е 5 ноември.

В рамките на социологическото проучване на "Уолстрийт джърнъл" са били анкетирани 1500 регистрирани гласоподаватели, като допустимата грешка е в границите на 2,5 пункта, уточнява Ройтерс.

Камала Харис нарече Доналд Тръмп "фашист"

Вицепрезидентът на САЩ и претендент на Демократическата партия за изборите на 5 ноември Камала Харис заяви снощи на предизборна проява в предградието на Филаделфия - Астън, щата Пенсилвания, че вярва, че Доналд Тръмп "е фашист", предаде Асошиейтед прес.

Харис използва за повод коментарите на бившия началник на канцеларията на Тръмп - Джон Кели. Пенсионираният генерал от морската пехота заяви в интервю за американския в. "Ню Йорк таймс", че Тръмп отговаря на определението за фашист и "предпочита подхода на диктатор към управлението".

Вицепрезидентът заяви, че отваря един прозорец към "действителния" изглед на републиканския си опонент и визията, която би имал "главнокомандващият", какъвто е президентът на САЩ.

На въпрос на водещия от телевизия CNN - организатор на проявата, дали вярва, че Тръмп е фашист, Харис отговори два пъти: "Да, вярвам". По-късно тя самата повдигна въпроса, като каза, че ако бъде избран отново, Тръмп ще бъде "президент, който се възхищава на диктаторите и е фашист“.

"Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за благосъстоянието и сигурността на Съединените американски щати", каза тя.

Камала Харис планира заключителната проява от предизборната си кампания на мястото във Вашингтон, където Тръмп подтикна поддръжниците си да щурмуват Капитолия на 6 януари 2021 г. в опит да отмени резултатите от изборите, които той загуби от Джо Байдън.

Снимка: БГНЕС