fallback

Най-малко петима ранени при масирана руска атака с дронове в Киев и Кривой Рог

Нанесени са щети на жилищни сгради, банки, коли

21.10.2024 | 08:30 Автор: Толя Стоянова

Украинските власти съобщиха за масирана руска атака с няколко вълни от дронове в украинската столица Киев за втора поредна нощ. Нанесени са щети на жилищни сгради и е ранен най-малко един мирен жител, предаде Ройтерс.

Части на противовъздушната отбрана на Украйна бяха задействани тази нощ, малко след полунощ, за отблъскването на руска въздушна атака срещу украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

"Още една нощ, още една тревога", написа началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко в приложението Telegram.

Около 10 дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени. Раненият жител е пострадал от отломки от летателните апарати, макар и никой от тях да не е поразил зададената си цел.

Разрушени са жилищни сгради

Отломки от прехванати руски дронове са паднали в три от главните райони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни сгради и са прерязали електрически кабели, посочи на свой ред Кличко в "Телеграм". Въздушната тревога в Киев е продължила над пет часа, преди военновъздушните сили да обявят около 5:15 ч. местно време (също и българско), че небето над Киев е чисто, информира БТА.

Нощна масирана атака е имало и в посока Кривой Рог. При нападението са пострадали най-малко четирима души, сред които и дете на 12 г. Руските ракети са са нанесли щети по хотел, 5 високи сгради, банка, магазини, автомобили.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback