fallback

Израел: Унищожаваме "Хизбула" в Южен Ливан и членовете се страхуват

По думите на Йоав Галант израелското военно присъствие в граничния район превъзхожда терористите

20.10.2024 | 19:14 Автор: Искра Ангелова

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че военните засилват ударите си по бойци на "Хизбула" в Южен Ливан, близо до израелската граница.

"Ние не само побеждаваме врага, но и го унищожаваме във всички селища по границата, на местата, които "Хизбула" планира да използва като стартови площадки за нападения срещу Израел", той Галант пред войници по време на посещение на границата.

Според него израелското военно присъствие в граничния район "превъзхожда терористите".

"Нашата цел е да прочистим напълно района"

Коментарите на Галант дойдоха, след като ливанските официални медии съобщиха за 14 израелски удара в рамките на няколко минути по граничното село Хиам и след като Израел продължи да нанася удари по цели на "Хизбула" в други части на Ливан.

Министърът на отбраната заяви, че интензивните военни действия в Ливан от края на септември насам биха могли в крайна сметка да позволят на израелците, разселени от насилието, да се завърнат у дома.

"Нашата цел е да прочистим напълно района (от "Хизбула"), за да могат северните общности на Израел да се върнат по домовете си и да възстановят живота си", каза Галант, цитиран от БГНЕС.

"Заловените от израелските сили пленници на "Хизбула" "ни информираха за големия страх, който изпитват членовете на групировката. "Хизбула" се разпада", добави той.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback