Александър Вучич се чу с Владимир Путин за първи път от 2 г. насам и му благодари за подкрепата

Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия

20.10.2024 | 16:33 Редактор:
Двамата са обменили мнения по всички важни двустранни въпроси.
Двамата са обменили мнения по всички важни двустранни въпроси.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин е изразил надежда, както и в предишния им разговор преди две години и половина, че Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, предаде ТАНЮГ. Поводът за разговора е била 80-тата годишнина от освобождаването на Белград от фашистка окупация през Втората световна война.

Вучич също така е благодарил на Путин за подкрепата на Руската федерация към сръбските усилия в ООН по различни въпроси, както и за поддръжката на териториалната цялост на Сърбия, съобщава БНР.

Той каза, че двамата са обменили мнения по всички важни двустранни въпроси и че е благодарил на Путин за това, че чрез главния изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер е гарантирал, че "Русия и тази зима ще предостави на Сърбия достатъчни количества газ".

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 15 часа
Питайте ония, които бутнаха паметника на Трети украински фронт, в състава на който са българите, участвали в борбата срещу нацизма. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Минаващ
преди 20 часа
А що не благодари на България,след като е известно че 1-ва българска армия и не само ,а преди това останалите бълг.части след като БГ обявява война на Германия освободиха и днешна РСМ и Сърбия от немските войски.То там руски крак не е стъпвал .А подкрепа от Путин за какво ,за да дестабилизира Вучич Балканите повече и това че отказва санкции,е защото си гледа интереса ,не друго. Сигнализирай за неуместен коментар