Украйна е атакувала Москва със серия дронове, твърди Русия

Руската противовъздушна отбрана е унищожила най-малко един от тях

20.10.2024 | 08:49 Редактор:
Не се съобщава за пострадали.
Не се съобщава за пострадали.

Украйна е изстреляла серия дронове срещу Москва и Западна Русия, съобщиха днес представители на местните власти, като допълниха, че няма пострадали при атаките, нито сериозни материални щети, предаде Ройтерс.

Руската противовъздушна отбрана е унищожила най-малко един дрон, насочен към Москва, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин в приложението Телеграм.

Според първоначална информация няма пострадали или нанесени щети, а останките са паднали в района на Раменское в Московска област.

Останки от дронове предизвикаха краткотрайни пожари в Липецка област в Западна Русия, съобщи областният губернатор в Телеграм. Не се съобщава за пострадали, добави той.

Губернаторите на Брянска и Орловска област, също в западната част на страната, съобщиха, че противовъздушната отбрана е унищожила там няколко дрона.

Ройтерс не е успяла да провери независимо тази информация. До момента няма коментар от Украйна, посочва агенцията.

Киев често е съобщавал в миналото, че украинските въздушни атаки са насочени към критична инфраструктура, която е от съществено значение за военните усилия на Русия и че ударите са в отговор на продължаващите атаки на Москва срещу Украйна.

Руски представители често не разкриват пълния мащаб на нанесените щети при атаките, особено върху военната, транспортната или енергийната инфраструктура, отбеляза БТА.

Късно снощи кметът на Киев Виталий Кличко обяви, че Русия атакува столицата на Украйна и призова хората да останат в убежищата.

Снимка: БГНЕС/Архив