Бенямин Нетаняху разпространи клип, показващ че е невредим (+ВИДЕО)

Часове след атаката на резиденцията му в Кесария

19.10.2024 | 19:02 Редактор:

Дрон е пробил "железния купол" на израелската противовъздушна отбрана и е достигнал резиденцията на израелският министър председател Бенямин Нетаняху в град Кесария. Премиерът и съпругата му са невредими, съобщиха от кабинета на Нетаняху. Още два безпилотни летателни апарата са били неутрализирани.

Часове след атаката на резиденцията му в Кесария, премиерът Бенямин Нетаняху разпространи видеосъобщение, за да покаже, че е невредим.

"Елиминирахме главния убиец Яхия Синуар. Ние сме във война за възкресение и ще продължим напред и до края. Нищо няма да ни спре до победата", заяви Нетаняху.

От Иран върховният лидер Аятолах Али Хаменей обяви подкрепата си за групировката след смъртта на лидера Синуар и заяви, че Иран  ще продължи да подкрепя бойците. 

И тази сутрин сирени огласиха северните израелски територии. 55 снаряда са изстреляни от Ливан към град Хайфа. Съобщава се за ранени и материални щети. Над 50 достигна броят на жертвите от атаките на израелската армия срещу бежанския район Джабалия в Газа. Здравните власти в анклава съобщиха – повечето са жени.

Продължава и наземната инвазия на Израел срещу цели на "Хизбула" в Ливан. Израелската армия твърди, че е убила заместник-командир на групировката и още около 60 бойци.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.