fallback

Израел удари лагера "Джабалия" и взе 33 жертви - повечето жени

Хуманитарната помощ не достига до нуждаещите се

19.10.2024 | 13:50 Автор: Искра Ангелова

Канцеларията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че дрон е бил изстрелян към резиденцията му в Кесария. Премиерът и съпругата му не са били в резиденцията и при инцидента няма пострадали.

На този фон - най-малко 33 души са били убити при нови израелски въздушни удари срещу бежанския лагер "Джабалия" в северната част на Газа. Здравните власти в анклава съобщиха - повечето са жени.

"Джабалия" е окупирана и се унищожават цели сгради с експлозиви. Военните и медицинските екипи не могат да стигнат до засегнатите части", каза говорителят на гражданската защита в Газа - Махмуд Басал.

И след убийството на лидера на "Хамас" Яхия Синуар израелските сили продължават натиска върху гъсто населения лагер в търсене на бойци на "Хамас", въпреки упреците от международната общност, че атакуват невинни хора и хуманитарната помощ не достига до нуждаещите се.

"Огромен е недостигът на основни медицински продукти, необходими, за да лекуваме, дори ръкавици и марли нямаме", разкри д-р Клеър Фрост.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Свят
fallback