fallback

"Хизбула" отмъщава за лидера на "Хамас" с атаки с нови оръжия

Преминава се към "нова и ескалираща фаза в конфронтацията с израелския враг"

18.10.2024 | 12:14 Автор: Елеонора Танева

"Хизбула" ще засили атаките си срещу Израел в Южен Ливан. Това става, след като Израел обяви, че силите му са ликвидирали лидера на палестинската екстремистка групировка "Хамас" Яхия Синуар.

Ливанското шиитско движение заяви в изявление, че обявява "преминаването към нова и ескалираща фаза в конфронтацията с израелския враг, което ще проличи в събитията и развоя на ситуацията през следващите дни".

Групировката подчерта, че в последните дни е въвела на въоръжение нови оръжия. В изявлението на оперативния отдел на "Хизбула" се казва, че бойците на движението за първи път са използвали нов вид ракети с прецизно насочване и нови безпилотни летателни апарати, способни да пренасят експлозиви, уточнява БТА.

"Хизбула" направи това изявление броени часове след като израелският външен министър Израел Кац потвърди смъртта на Синуар в южната част на Газа. Говорителят на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) контраадмирал Даниел Хагари също потвърди смъртта на лидера на "Хамас". Синуар бе първи в списъка на най-издирваните лица от Израел. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback